“Verhuizen staat in de top tien van oorzaken van stress. Ik vind niets leuker dan om zo’n dag prettiger en leuker te maken voor de klant.”

Edwin Vos, eigenaar van Voordelig Vervoerd: “Mijn bedrijf is een combinatie van wat ik het liefste doe: verhuizen en verkopen. Ik heb vroeger heel veel baantjes gehad: van taxichauffeur, koerier en productiemedewerker tot vertegenwoordiger en verkoper. Daardoor wist ik heel goed wat ik absoluut niet wilde en wat ik wél wilde.”

“Mijn eerste stap was het schrijven van een ondernemingplan, want ik wilde mijn kans op een succesvolle start van mijn bedrijf zo groot mogelijk hebben. Dus ik begon op te schrijven welke diensten ik wilde aanbieden en aan wie. Ook wilde ik weten welke tarieven ik kon vragen. Om dat duidelijk te krijgen, begon ik met onderzoek op internet, maar ik heb ook verhuisbedrijven bij mij thuis laten komen. Ik deed net alsof ik wilde verhuizen. Deze methode leverde de meest concrete resultaten op. Uiteindelijk bestond mijn plan uit vijf pagina’s, maar ik wist niet hoe ik het verder moest aanpakken. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van VuurKracht.”

“Op dat moment had ik nog totaal geen kaas gegeten van hoe ik mijn plan financieel moest onderbouwen. Gelukkig kreeg ik volop ondersteuning en tips van VuurKracht. Gelukkig maar, want anders was het gewoon natte vingerwerk geweest. Het heeft mij heel wat uurtjes reken- en computerwerk gekost, maar uiteindelijk lag er een goed en helder plan en dit vormt nog steeds de basis van mijn bedrijf.”

“Verder had ik veel aan de trainingen die VuurKracht organiseerde, zoals basisadministratie en verkoopvaardigheden. Het leuke aan deze trainingen is dat je daar andere startende ondernemers ontmoet, zodat je ervaringen kan uitwisselen en je netwerk kan vergroten. Het is fijn om te ontdekken dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen. Ik heb nog steeds contact met verschillende mensen van de trainingen.”

“Nog tijdens het schrijven van mijn plan, ben ik van start gegaan met mijn bedrijf. Mijn eerste zorg was om klanten binnen te halen en dat is keihard werken. Ik heb duizenden flyers huis-aan-huis bezorgd. Daarnaast heb ik een bedrijfspagina op Facebook aangemaakt en een website laten bouwen. Verder heb ik op heel veel verschillende manieren geadverteerd. Meestal leverde dat niets op. Uiteindelijk ontdekte ik wat wel werkte.”

“Als ondernemer moet je over een flinke portie wilskracht en doorzettingsvermogen beschikken. Bovendien moet je de veranderende markt goed in de gaten houden en je diensten daarop aanpassen. Daarom doe ik nu niet alleen verhuizingen en koerierswerk, maar breng ik ook grof vuil weg voor klanten en ontruim ik huizen. Het gaat nu goed met mijn bedrijf, maar ik heb ervoor moet knokken om het zo ver te krijgen. Ik geef niet op als het tegenzit, want ik zoek altijd naar een manier om problemen op te lossen.”

Wilt u meer informatie over het bedrijf van Edwin Vos? Kijk dan op zijn website of Facebookpagina.